با کنار هم گذاشتن قابلمه چدن کهنه همه موارد فوق، می توانیم شروع کنیم به این که خود فولاد ضد زنگ معمولاً برای کسانی که با آن آشپزی می کنند، اثرات نامطلوبی بر سلامتی ندارد.
تنها استثنا در این مورد برای افرادی است که به کروم یا نیکل حساسیت دارند یا به آن حساسیت دارند. کسانی که حساس یا آلرژیک هستند ممکن است در هنگام دست زدن و پخت و پز با این تابه ها دچار جوش های پوستی و پوست تماسی شوند.
آلومینیوم داخل ظروف استیل معمولاً هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند زیرا در ساختار موجود است و با مواد غذایی تماس پیدا نمی کند.
با این حال، در تابه های آسیب دیده، جایی که در معرض دید قرار می گیرد و می تواند بیرون بیاید، به طور بالقوه می تواند اثرات نامطلوبی برای سلامتی ایجاد کند.
آلومینیوم همیشه در اطراف ما است و به ناچار در معرض آن قرار می گیریم و هر روز مقداری از آن را می بلعیم. اما آلومینیومی که از ظروف آشپزی و غذا به دست می آید بعید به نظر می رسد که بسیار زیاد باشد و بیشتر آن بدون اینکه وارد جریان خون ما شود از بدن ما عبور می کند.
اگرچه برخی از مردم بر این باورند که هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد بین قرار گرفتن در معرض غذا یا ظروف آشپزی و مسائل شناختی، زوال عقل یا بیماری آلزایمر ارتباط وجود دارد.
این معمولا به قرار گرفتن در معرض از طریق غذا مربوط نمی شود، بلکه به قرار گرفتن در معرض شغلی مربوط می شود.
کسانی که عملکرد کلیه ضعیفی دارند ممکن است نتوانند آلومینیوم را از بدن خود با موفقیت پاک کنند.
علائم شدید می تواند منجر به مشکلات متعدد ریوی، دستگاه گوارش، استخوان و مغز و کم خونی شود.
با این حال، به یاد داشته باشید که بعید است که ظروف آشپزی منبع اصلی آلومینیوم باشند. اگر نگران آلومینیوم هستید، از پخت و پز در آن خودداری کنید (مطمئن شوید که قابلمه های فولادی ضد زنگ با آلومینیوم در آنها آسیب ندیده باشند) اما همچنین از غذاهای فرآوری شده با مواد افزودنی، نوشیدن زیاد چای و غیره خودداری کنید و به سایر منابع قرار گرفتن در معرض در سبک زندگی و محیط خود فکر کنید.
افزودنیهایی به ظروف استیل ضد زنگ، مانند نانو تیتانیوم و پوششهای نچسب PTFE که گاهی اوقات روی ظروف استیل ضد زنگ اعمال میشود، به طور بالقوه میتواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.